Zmadhimi dhe Rimodelimi i Buzeve

Buzët janë një nga tiparet më të bukura të fytyrës njerëzore. Ato sigurojnë shprehje të fytyrës, ato janë një pjesë thelbësore ne fytyre dhe zmadhimi apo rimodelimi i tyre mund të ketë një efekt të jashtëzakonshëm në fytyrë. Restylane dhe Juvederm jane filler te lëkurës që perdoren me shpesh për buzët. Ato jane perberes natyror ne forme xheli i cili eshte i ngjashem me acidin Hyaluronic i cili gjendet në trupin tone. Injeksionet zakonisht zgjasin nga nje deri në dy vjet. Kur dikush mendon në lidhje me buzet e bukura në një fytyrë kjo duhet të jetë gjëja e parë që ju shihni kur një person është duke ecur drejt jush. Buzët duhet të jenë delikate, të përshtaten me fytyrën tuaj. Pra, jo të gjithë duhet të kene ato "buzet" e stermedhaja per tu dukur bukur. Mjafton dhe nje zmadhim natyral per ti dhene buzeve nje pamje shume te kendshme. Shume e rendesishme eshte qe buzet ti pershtaten formes se fytyres, mollezave dhe mjekres, pra te jene ne harmoni te plote me tiparet e tjera.

Zmadhimi i mollezave

Zmadhimi i mollezave eshte nje procedure e cila mund te kryhet per ti dhënë volum dhe forme te bukur mollezave duke realizuar keshtu perfeksionimin e gjithe fytyres. Sado e bukur qe te jete nje fytyre pa molleza te bukura ajo nuk bie ne sy. 
Zmadhimi i mollezave kryhet ne dy teknika:

 • Zmadhimi i mollezave nepermjet injeksioneve volumizuese ( tek kjo kategori injeksionesh bejne pjese: Juvederm Voluma, Restylane, Sculptra, Radiesse, Belotero, Perlane etj. )
 • Zmadhimi i mollezave ne rruge kirurgjikale (Kjo realizohet nepermjet vendosjes se inmplanteve ne nivelin e mollezave duke i dhene fytyres nje pamje harmonike dhe perfekte.) Kjo procedure zgjat rreth nje ore,mund te kryhet dhe me anestezi lokale. Stadi i sherimit eshte 5 dite. I rekomandohet pacientit te kufizoje levizjet muskulare te fytyres gjate ketyre diteve.

Rimodelimi i mjekres

Rimodelimi i mjekres eshte nje procedure e cila mund teperfshij zvogelimin,zmadhimin ose rregullimin e formes se mjekres sipas nevojave te cdo fytyre ne vecanti. Rimodelimi i mjekres behet mbi bazen e disa parametrave, te cilat jane matjet cefalometrike te fytyres. Mjekra e re do te pershtatet me permasat e ballit, mollezave, gojes duke krijuar ne fytyre nje raport harmonik te tipareve.
Rikonturimi i mjekres kryhet nepermjet dy teknikave:

 • Rikonturim nepermjet injeksioneve. 
 • Procedura zgjat 30 minuta,eshte e padhimbshme,nuk kerkon stad sherimi              
 • Rikonturim kirurgjikal 
 • Nderhyrja kirurgjikale zgjat nje ore. Procedura eshte e padhimbshme,sherimi zgjat 5 dite.
 1. Rregullimi I volumit te fytyres,
 2. Korigjimi I fytyres se varur,  
 3. Mbushja e difekteve minimale ne hunde nepermjet fillerave,  
 4. Trajtimi I linjave nazolabiale,  
 5. Trajtimi I thellimeve  ndermjet vetullave,  
 6. Korigjimi I rrudhave ne kendet e syve,  
 7. Trajtimi I borsave te syve